Счетоводител в гр. Монтана

Share Button

 Счетоводни услуги и консултации ДК Акаунт – гр. Монтана

Счетоводител в Монтана  Всяка фирма има нужда от счетоводител или счетоводна къща. Тук ще ви запознаем с предимствата и недостатъците при назначаване на счетоводител във вашата фирма и при използването на услугите, които предлага счетоводната къща.

Ако назначите счетоводител във вашата фирма, ще трябва да му осигурите компютър и счетоводен софтер (програма), който трябва да се актуализира често, за да бъде актуален с новите закони и изисквания от държавните институции, като заплащате с ваши лични средства. Ще трябва да заплащате осигуровки, както и не малка заплата, защото целодневната заетост на назначения счетоводител предполага висока заплата. Ако се наложи назначеният счетоводител да напусне извънредно вашата фирма, поради основателни причини, вие и вашият бизнес ще се окажете в много неприятна ситуация, защото обучението и запознаването на нов счетоводител с вашата дейност ще отнеме много време.
Придимството пред счетоводната къща всъщност е, че може да осъществявате постоянно пряк контакт счетоводител-управител.
Предимствата при назначеният счетоводител са почти незначителни сравнени с недостатъците, които споменахме.
 
Счетоводната къща е по-добрият вариант.
tickСпестявате средства за компютър и счетоводен софтуер (програма), като няма да са ви нужни;
tickСпестявате средства за осигуровки, като нямате назначен счетоводител.
tickСпестявате средства за заплата на счетоводител, тъй като външните услуги, а именно счетоводните къщи са значително по-евтини, отколкото ако организирате изпълнението им във вашата фирма.
tickСпестявате извънредни разходи за компютърен специалист, който да отстрани възникнали проблеми с компютъра или счетоводния софтуер (програма), които се случват не рядко.
tickАко имате труден за решаване казус, може да се включат още специалисти, които да помогнат за решаването на вашият казус. Бърза, лесна и съвременна комуникация.
 
Недостатъкът на счетводната къща пред назначения счетоводител, е че дистанционния контакт между счетоводната къща и управителят(фирмата) забавя изпълнението на някои задачи. Но при всички тези положителни предимства, смятаме, че този недостатък е нищожен, тъй като в днешно време има много напреднали комуникационни технологии, които правят дистанционната работа много удобна, бърза и ефективна.
 
Правим заключение, че счетоводната къща е по-добрият и по-изгодният вариант за вас и вашият бизнес.
За професионални счетоводни услуги се свържете с:
account-card