Монтана – най-прозрачната администрация за 2013г.

Share Button

montanaНа 24 юни 2014 г., на тържествена церемония в хотел „Рамада София”, Областна администрация Монтана ще получи своя приз за най-прозрачна областна администрация за 2013 г.

Наградата се връчва във връзка с участието на областната институция в годишния национален конкурс на „Фондация за прозрачни регламенти” за прозрачност и партньорство в работата на администрациите. „Фондация за прозрачни регламенти” връчва за шеста поредна година наградите за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации за резултати, постигнати от тях през календарната 2013 г.

Наградите се връчват в четири категории – „Най-прозрачна областна администрация”, „Най-прозрачна общинска администрация”, „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията”, „Най-добра практика за партньорство между общинската администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията”.

На второ и трето място в категорията „Най-прозрачна областна администрация” след Областна администрация Монтана са администрациите на Русе и Благоевград. Статуетката за най-прозрачна общинска администрация за 2013 г. ще получи община Добрич. Най-конкурентни цени за счетоводство в Монтана се предлагат от ДК Акаунт.