Полицията в столицата разкри домашна лаборатория за марихуана

Share Button

police-marihНа 38-годишния й собственик е наложена 72-часова мярка за задържане

Специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението и производството на наркотични вещества проведоха служители на столичното Първо РУП. При спецакцията е задържан М.Т. /38 г./ от София, криминално проявен и осъждан за разпространение на наркотици. При претърсване в дома му в кв. „Редута“ са намерени и иззети две полиетиленови пликчета, в едното от които имало тревиста маса, а в другото – прахообразно вещество. В хода на работата по случая е изяснено, че бащата на задържания е собственик на вила в село Вакарел. При последвалите там процесуално-следствени действия, на втория етаж от къщата е открита стая, обособена като оранжерия – изолирана и оборудвана за отглеждане на марихуана. Помещението било разделено на две части. В първата са намерени  48 насадени растения с височина около 80 сантиметра. Във втората растенията били общо 67, от които 3 с височина над 1м, а останалите – в начална фаза на растеж.


Домашната оранжерия била с включено цялостно оборудване – осветление и отопление – за правилното развитие на насажденията. От съседно помещение на същия етаж са иззети специални приспособления за разсаждане, също с включено оборудване. При претърсването са намерени и множество течности в туби, използване за наторяване на растенията, електронна везна и полиетиленов плик с прахообразно вещество.


Първоначално М.Т. бил задържан за срок до 24 часа, а по случая – образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материалите в Софийската градска прокуратура на мъжа е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 354 А и 356 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

Източник: МВР